Compassion Coffin

Puur natuur, zonder toevoegingen.
.Een Compassion kist bestaat voor 100% uit natuurlijke materialen. Geen schroeven, geen nieten, geen lijm, niets wat in de natuur achterblijft. De kist bestaat enkel uit massief populierenhout van Nederlandse bodem. Door het gepatenteerde montagesysteem is de kist zelfs als plat pakket te verzenden. En kan (indien gewenst) door nabestaanden zelf in elkaar geschoven worden.
De belangrijkste eigenschappen:

  • 100% Biologisch afbreekbaar
  • Afkomstig van duurzame bosbouw
  • Gepatenteerd montagesysteem
  • Populier is licht van gewicht
  • Minimale transportwegen

Met Respect voor het Milieu

Compassion Coffins heeft gekozen voor de verwerking van uitsluitend ecologische materialen zonder toevoegingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Compassion. Daarom is de uitvaartkist ontwikkeld met als uitgangspunt een zo laag mogelijke milieubelasting, en worden deze ook dusdanig geproduceerd. Het respect voor het milieu begint al bij de inkoop van van grondstoffen. Geen overbodig lange transportwegen maar hout van duurzame bosbouw uit de eigen regio.
Compassion gebruikt uitsluitend massief populierenhout Nederlandse bodem, of indien gewenst FSC gecertificeerd eikenhout of naaldhout. Voor de bekleding kan gekozen worden uit natuurlijke materialen zoals jute of ongebleekt katoen. En handgrepen zijn bijpassend in hout of van speciaal onbewerkt henneptouw.

Assortiment

Uitvaartkisten voor volwassenen zijn verkrijgbaar in alle gangbare lengten, breedten en hoogten. Compassion coffins heeft ook kinderkisten in 3 maten in het assortiment. De onbewerkte kist leent zich er uitermate voor om er een persoonlijke wens op achter laten met bijvoorbeeld krijt. Een persoonlijke uitvaartkist biedt troost en draagt bij tot een toegankelijke uitvaart. Bovendien is er voor nabestaanden de mogelijkheid (indien gewenst) om de kist zelf in elkaar te zetten wat kan helpen met het rouwproces.

Religie

Iedere religie kent haar rituelen en gebruiken, horende bij het afscheid nemen van hun dierbaren. Eenvoudig en sober, kleurrijk met bloemen, verbonden met liederen, crematie of uitsluitend begraven. Compassion heeft respect voor alle gewoonten en heeft haar producten daarop afgestemd. Bijvoorbeeld met naaldhout van enkel FSC gecertificeerde afkomst.

Neem voor uw specifieke wensen contact op via de contactpagina of via een van onze aangesloten uitvaartondernemers.